26 Απριλίου 2015

Interstellar


Βρισκόμαστε στο μέλλον.

Ο Cooper (Matthew McConaugheyείναι ένας αγρότης (και πρώην πιλότος).
Ζει σε ένα κτήμα με τα δύο του παιδιά και τον πεθερό του.

Έπειτα από κάποια παράξενα φαινόμενα στην βιβλιοθήκη της κόρης του, και με την παρότρυνση της μικρής, θα ανακαλύψουν ένα κρησφύγετο της NASA.
Εκεί η NASA θα πάρει τον Cooper στην πιο σημαντική της αποστολή έβερ.

Η Γη σιγά σιγά πεθαίνει από  ξηρασία.Τελευταία ελπίδα της ανθρωπότητας είναι η μετοίκησή της στον πλανήτη ενός μακρινού γαλαξία.Αυτός ο μακρινός πλανήτης, βρίσκετε σε μια σκουληκότρυπα.
Τα μέλη της αποστολής όμως δεν γνωρίζουν  πόσο καιρό θα λείψουν σε αυτήν την αποστολή.

Ο Cooper εν τέλη θα αναλάβει την αποστολή, αλλά η κόρη του δεν θα τον συγχωρήσει ποτέ που την εγκατέλειψε.

ΠΑΜΕ
(ง ͠° ͟ʖ ͡°)ง

Ο Cooper συνεχώς σκέφτεται την κόρη του,και αν έκανε το σωστό που έφυγε.Το γεγονός ότι του κρατάει κακία ,δεν τον βοηθάει καθόλου σε αυτό το ταξίδι.
Ρε κοπέλα μου.....ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΠΗΓΕ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, όχι στην Καρδίτσα για δουλειές γαμώ το κέρατό μου..Πως κάνεις έτσι μη σου γαμήσω τίποτα.
Ούτε ένα βίντεο δεν έστελνε στον πατέρα της όσο έλειπε.Επειδή του κρατούσε κακία.
Βέβαια Η ΙΔΙΑ όταν μεγάλωσε,δούλευε για τη Νάσα.
ΡΕ ΓΑΜΩΤΙ !!!! ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΑΣΑ.Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΣΟΥ ΕΦΥΓΕ ΓΙΑΤΙ ΔΟΥΛΕΥΕ ΓΙΑ ΤΗ ΝΑΣΑ.
ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΘΕΣ !!!!



Επιπλέον,
Αναλαμβάνουν μια τόσο σημαντική αποστολή και δεν είναι καθόλου επαγγελματίες.
Όλοι τους κλαψοπαπάρες.
Ο ένας με την κόρη, η άλλη με τον γκόμενο , ο άλλος δεν ξέρω καν πως βρέθηκε εκεί.Απλά τον πήραν γιατί ήταν μαύρος να έχουν ποικιλία.


Και κάτι ακόμα, δεν γίνεται να αποφασίζουν αυτοί για την πορεία της αποστολής ανάλογα τα συμφέροντά τους.





Η ταινία ταλαντεύεται ανάμεσα σε δύο σημαντικά θέματα.
Την αγάπη( και γενικότερα τα άτομα που αφήνουν πίσω τους οι πρωταγωνιστές στη Γη) και τη σωτηρία του ανθρώπινου είδους με κάθε κόστος (ακόμα δηλαδή και άν δεν δουν ποτέ ξανά τους δικούς τους).
Ένιωσα, ότι ενώ ο Nolan είχε στα χέρια του μια καταπληκτική ιδέα,σπατάλησε ένα 40% σε αυτήν και ένα 60% σε συναισθηματισμούς.
Αυτό με κούρασε.
Προσωπικά θα ήθελα η ταινία να ασχοληθεί καθαρά με τη βασική της ιδέα.Δε με ενδιέφερε να παρακολουθώ το όλο θέμα ΑΓΑΠΗ ΚΛΠ.
Ήθελα να αφεθώ σε μοναδικές εικόνες και να μάθω πράγματα,και να τους δω να ρισκάρουν και όχι να μένουν κότες λόγω της ''αγάπης''.
Καθαρά άποψή μου.
Κατατάλλα αξίζει η ταινία στο σύνολό της.
 

Τα εφέ και η απεικόνιση του διαστήματος, της σκουλικότρυπας κλπ, είναι αδιαμφισβήτητα το πιο δυνατό κομμάτι της ταινίας.Καθηλωτικά και μαγικά.Σου προκαλούν δέος.
Το επιστημονικό της κομμάτι είναι άψογο και απολαυστικό!



2 σχόλια:

  1. Πραγματικά πολύ αγάπη, και συναίσθημα ρε Νόλαν! Αν και έως κάποιο σημείο είναι λογικό για κάποιον που χάνει ολόκληρη την ζωή της κόρης του (ο γιος πρέπει να ήταν από άλλο πατέρα, τέτοιο γράψιμο που έτρωγε) να τον απασχολεί αυτό 100%. -SPOILERS- Αν και έρχεται σε αντίθεση με το τέλος της ταινίας που η κόρη δεν έχει την ευαισθησία ούτε να ρωτήσει πως τα κατάφερε ο πατέρας της, ούτε καν να τον παραδεχθεί ως σωτήρα της ανθρωπότητας! Και σε αντίθεση με τις άλλες ταινίες του Νόλαν που είναι σαφώς πιο ψυχρές. Η ταινία πάντως ήθελε 3 φορές να πας σινεμά απλά για να απολαύσεις τους πλανήτες, την ανατίναξη του σταθμού και την 5η διάσταση. ΜΑΓΕΊΑ. Ανατρίχιαζα κάθε φορά. ότι καλύτερο έχω δει ποτέ σε αίθουσα.
    Υγ. Προτιμώ τα άρθρα σου με τα σπόιλερ στο τέλος. Έτσι αναλύεις πραγματικά μια ταινία, και είναι κρίμα να μην αναλύεις τον Νολαν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ουυυυ ωραίος !!!θα το έχω υπόψιν !!
      ευχαριστώ για το σχόλιο σου !!!!!! :D

      Διαγραφή