20 Μαΐου 2012

Mr. Nobody



Έτος 2.092, ο Nemo (Jared Leto) 
είναι 118 χρονών και εξιστορεί την ιστορία της ζωής του σε έναν δημοσιογράφο.Αναφέρεται στις τρεις βασικές περιόδους της ζωής του.Όταν ήταν 9 (και χώρισαν οι γονείς του),όταν ήταν 15 και όταν ήταν 34. Ο Nemo όμως μπερδεύει τον δημοσιογράφο (όπως επίσης και εμάς), καθώς οι σκέψεις του δεν έχουν συνοχή.Κάνει λόγο για 3 διαφορετικά μονοπάτια της ζωής του, τα οποία με κάποιο τρόπο διασταυρώνονται μεταξύ τους.
Είναι περίπλοκη ταινία και από ένα σημείο και μετά τα παράτησα και σταμάτησα να ασχολούμαι με το WHAT THE FUCK IS GOING ON HERE.
Έτσι ,απόλαυσα ένα ταξίδι με απίστευτη σκηνοθεσία, απίστευτες εικόνες,φωτογραφία και μουσική.
Υπάρχουν πολλαπλές εναλλαγές ανάμεσα στο φανταστικό και το πραγματικό, θεωρίες φυσικής και βιολογίας ,καθώς επίσης και σουρεαλιστικά στοιχεία.
Η ταινία σου βάζει πολλά ερωτηματικά, σου γεμίσει το κούφιο κεφαλάκι σου από πολλές θεωρίες σχετικά με το παρόν ,μέλλον,παρελθόν καθώς επίσης και τον έρωτα ,το χρόνο και τις αναμνήσεις.
Όλα καλά μέχρι εδώ,αλλά όταν κάτι το τραβάς τοοοσο πολύ ,καταντάει να γίνεται πολύ κουραστικό.Είναι και μεγάλη σε διάρκεια η ταινία, και σε πολλά σημεία προσπαθεί να γίνει παααρα πολύ μελο δραματική.ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙΙ!!!!!!!!
(Επίσης από ένα σημείο και μετά γίνεται ένας αχταρμάς από διάφορες ξέμπαρκες εικόνες και σκηνές.)
Και είπαμε,να κρατάς την αγονία του κοινού...Αλλά όχι να κρατάει η ταινία 2 ώρες ,και τα τελευταία 5 λεπτά να του πετάς τι πραγματικά συμβαίνει.....

Ο Jared,ως κωλόγερος,είναι σπαστικός και θέλω να του χώσω μπουνιά.
Την ώρα που μιλάει βγάζει κάτι ήχους, λες και προέρχονται από τα βάθη της κολάσεως.Μιλάει και σφίγγεται και τρέμει (λογικό για την ηλικία του) ,ενώ κάποιες φορές είναι λες και έχουν τελειώσει οι μπαταρίες του,ενώ άλλες επανέρχεται και γκαζώνει.

Τον έβλεπα και έλεγα, να τώρα ή θα κλάσει από την πίεση ,ή θα ψοφίσει επιτόπου.
Αντιθέτως έριχνε ένα σατανικό γέλιο που ήθελα να κόψω τις φλέβες μου.
Με άλλα λόγια???
ΓΑΜΑΤΟΣ ΡΕ ΦΙΛΕ!!!!
Μπράβο του!!! Δεν αρκεί μόνο το μακιγιάζ για να μεταμοφρωθείς σε κάτι άλλο (βέβαια παίζει πολύ σημαντικό ρόλο),αλλά αυτό που έχει σημασία είναι ότι ενσάρκωσε το ρόλο πάρα πολύ καλά!
Και εντάξει ο Jared είναι καλός ηθοποιός.Δεν ήταν ποτέ του αγγούρι!!
Μπράβο του!!
Δες το Aging Process, εδώ <----

Ντάξει ,παράπονο δεν έχω.Όλοι οι ηθοποιοί έπαιζαν πολύ ωραία.Ο 
Rhys Ifans ως πατέρας του Nemo μάρεσε πολύ.

Η Sarah Polley
 έκανε την γυναίκα του Nemo σε ένα από τα 3 μονοπάτια της ζωής του.Η οποία δεν ξέρω τι σκατά,αλλά είχε πρόβλημα στον εγκέφαλο.Που τελικά δεν ήταν πρόβλημα,αλλά είχε ένα είδους κατάθλιψης.Δηλαδή ήθελε άλλον γκόμενο, και δεν ήταν ευτυχισμένη με τον  Nemo ,και η κατάθλιψη ,ανέβηκε λέβελ.Με άλλα λόγια,δεν σηκωνόταν από το κρεβάτι και έκλαιγε συνέχεια με ένα ήλίθιο ύφος.
Σε κάποια φάση έβγαινε στους δρόμους και έκλαιγε στην βροχή και χτυπιόταν.Έπεφτε εκεί κάτω έκανε κόλπα,έκανε εκεί τα δικά της,δεν ξέρω τι σσσσσσσκατά.
ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΤΟΝ ΓΚΟΜΕΝΟ ΚΑΙ ΜΗ ΜΑΣ ΤΑ ΠΡΙΖΕΙΣ. ΕΛΑ ΤΗΝ ΤΡΕΛΑ ΜΟΥ.Νευριάζω γιατί θυμάμαι τη φάτσα της..

λοοοοβ μι !!!












Ο
 Nemo στην ηλικία των 15 και η Άννα (ο έρωτας της ζωής του σε όλα τα μονοπάτια της ζωής του),είναι καύλες και οι δύο.
Μην απορήσεις που κάναν σεξάκι στα 15,
στα γυρίσματα ήταν 18 ο Toby Regbo και 20 η Juno Temple.














Αν βαριέσαι εύκολα και δεν έχεις υπομονή τότε καλύτερα μη δεις την ταινία.Αν πάλι 

σου αρέσουν ταινίες του στιλ ,The Butterfly Effect,Eternal Sunshine of the Spotless Mind,τότε θα απολαύσεις αυτήν την ταινία.Ή να το πώ καλύτερα, αν σαρέσει ο σεξουλιάρης Jared Leto,τρέχα να την δεις.(Κατερίνα την είδες ή ακόμα???)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου