24 Δεκεμβρίου 2011

Αφιέρωμα στον Christian Bale-6) Velvet Goldmine

Ο Arthur Stuart είναι ένας Βρετανός δημοσιογράφος.Μόλις συμπληρώνονται 10 χρόνια από το χαμό του διάσημου glam rock τραγουδιστή Brian Slade,καλείται να γράψει ένα αφιέρωμα γι' αυτόν.
Ο Arthur ήταν πολύ μεγάλος θαυμαστής του Brian Slade,ενώ ήταν μια από τις σημαντικότερες επιρροές γι'αυτον.(Για παράδειγμα τον βοήθησε να απελευθερωθεί σεξουαλικά.)


Το 1971 το glamrock κατακτάει τους έφηβους. Ο Brian Slade ένας νεαρός bisexual ροκ σταρ επηρεάζει χιλιάδες έφηβους (αγόρια και κορίτσια) σε ένα νέο είδος στιλ ,καθώς επίσης και στην αναζήτηση της σεξουαλικότητας τους.Μη μπορώντας να ξεφύγει από το ρόλο που δημιούργησε για τον εαυτό του, ο Brian θα σκηνοθετήσει το θάνατό του.
Χρόνια μετά, αφότου μαθεύτηκε ο υποτιθέμενος θάνατός του,ο ίδιος ξεχνιέται γρήγορα.



Arthur Stuart
Ο Bale εδώ ενσαρκώνει έναν καταπιεσμένο νεαρό.Ζει σε μια συντηρητική οικογένεια, μέσα στην οποία δεν μπορεί να εκφράσει ελεύθερα τη σεξουαλικότητά του.Μετά από ένα άβολο περιστατικό που συμβαίνει στο δωμάτιό του,αποφασίζει τα φύγει από το σπίτι του.Από εκεί και έπειτα ξεκινάει η καινούρια του ζωή.
Μετά από 10 χρόνια, είναι πλέον ένας δημοσιογράφος,με ένα αρκετά συνηθισμένο  στιλ, που αρμόζει σε κάποιο άτομο της ηλικίας του.Διστάζει να δεχτεί να κάνει αφιέρωμα στο τότε παλιό του είδωλο.
Ο  Bale θεωρώ πως είναι πιο σέξι από ποτέ σε αυτήν την ταινία.Παρόλο που ενδέχεται να γελάσεις με κάποιες ενδυμασίες του ή όταν χοροπηδάει σαν κατσίκι μόλις βλέπει το είδωλο του,θεωρώ πως είναι πιο hot από ποτέ.!!!

Brian Slade
Σε όλη την ταινία βλέπουμε τη ζωή του Brian Slade,πως ξεκίνησε,τα video clip του,συνεντεύξεις του,τη σεξουαλική του ζωή και τα σχετικά, όμως νιώθεις πως πως δεν ξέρεις τίποτα απολύτως γι' αυτόν.!
Ήταν ένας νεαρός που επηρεάστηκε πολύ από τον ροκ σταρ Curt Wild.
Έγινε σούπερσταρ και αγαπήθηκε από πολλούς.Η ζωή του ήταν σεξ,ναρκωτικά και ροκ εν ρολ.Στο πλευρό του είχε δίπλα του την ''γυναίκα'' του,(Toni Collette) η οποία στάθηκε κοντά του σε όλες τις δύσκολες στιγμές.Παρόλο το σταριλίκι του Brian,σίγουρα βλέπεις μια θλίψη στο πρόσωπό του.



Ο Jonathan Rhys Meyers είναι ΓΑΜΑΤΟΣ.Και μπράβο του γιατί δεν φοβήθηκε να τσαλακώσει τον εαυτό του.Είναι πραγματικός ηθοποιός.

(Άλλαξε 800 κομμώσεις,και 1000 ενδυμασίες.Είναι πιο gay από ποτέ,αλλά και πιο σέξι από ποτέ)

Curt Wild

Ο γνωστός ροκ σταρ Curt Wild παρόλο τον ατίθασο χαρακτήρα του, είναι καταβάθος ένας αγαθιάρης νέος.Τον ενσαρκώνει ο Ewan McGregor.Πραγματικά είναι συγκλονιστικός.Μπαίνει στο πετσί του ρόλου, ενώ αν δεν τον ήξερα σαν ηθοποιό, θα έλεγα ότι είναι πραγματικός ροκ σταρ.Στα live του τρελαινόταν,γινόταν ένα με τη μουσική ενώ πάνω στον εκστασιασμό έδειχνε και το ΠΑΦΤΟ του.Μοιάζει πάρα πολυ (εμφανισιακά) με τον κερτ κομπειν.





Christian Bale,Ewan McGregor,Jonathan Rhys Meyers από τις καλύτερες στιγμές στην καριέρα τους.
Ναι,γιατί γίνονται ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ γι' αυτήν την ταινία.Μεταμορφώνονται,μπαίνουν στο πετσί του ρόλου και παίζουν συγκλονιστικά.
(και ναι θα το ξαναπώ,είναι όλοι τους πιο σέξι από ποτέ)

Είναι μια ταινία που διαθέτει φανταστικούς χαρακτηρισμούς, τραγούδια και γεγονότα της εποχής εκείνης.Glitter,παρδαλά χρώματα,ψηλές μπότες,extreme κουρέματα και πάει λέγοντας.
Επιρροή της ταινίας ήταν η ζωή του David Bowie και του Iggy Pop.Γενικότερα υπάρχουν έμμεσες αναφορές σε διάφορα είδωλα που πρωτοστάτησαν εκείνη την εποχή με την πρωτοποριακή τους μουσική,ενώ πειστική είναι η αναβίωση της αμφιφυλικης και ομοφυλοφιλικής σεξουαλικής απελευθέρωσης.
Ήταν μια εποχή του ροκ που επηρέασε πολύ κόσμο.

Εκπληκτικά είναι τα σκηνικά,μακιγιάζ ,φωτογραφία ,ειδικά τα κοστούμια (κέρδισαν υποψηφιότητα για τα όσκαρ).

Σίγουρα μπαίνεις στο κλίμα της εποχής!!Αυτό είναι το μόνο σίγουρο!
Το soundtrack ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΌ!
Από τα αγαπημένα μου κομμάτια της ταινίας,
Hot one

Δες την ταινία με το volume στο τέρμα.

Παρόλο που η ταινία αναφέρεται στη ζωή του David Bowie, ο ίδιος ήταν κατά της συγκεκριμένης ταινίας,ενώ ήταν κάθετος στην απόφασή του να μην χρησιμοποιηθούν τραγούδια του.Πολύ μικρόψυχο εκ μέρους του.

.  ) Ο τίτλος της ταινίας προέρχεται από ένα τραγούδι του David Bowie - Velvet Goldmine.
.. ) Στο σενάριο υπάρχουν αρκετές φράσεις από διάφορα έργα του Oscar Wilde.
...) Έχουμε και μια εμφάνιση από τον Brian Molko.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου