11 Οκτωβρίου 2011

I Love You Phillip Morris


Ο Steven ζει χαρούμενα με την γυναίκα του και είναι μέλος της τοπικής αστυνομίας.΄Ωσπου παθαίνει ένα ατύχημα το οποίο τον κάνει να συνειδητοποιήσει ότι η ζωή είναι μικρή και πρέπει να τη ζήσει όπως αυτός θέλει.

Εκφράζει ελεύθερα την ομοφυλόφιλα του, χωρίζει με τη γυναίκα του ( αλλά παραμένουν φίλοι και τον στηρίζει) και αποφασίζει να ζήσει τη ζωή του στο ΦΟΥΛ.Ακόμα και αν αυτό σημαίνει πως πρέπει να παραβιάσει το νόμο.
Οι παρανομίες του για την κατάκτηση εύκολου και γρήγορου χρήματος θα τον οδηγήσουν στην φυλακή.Εκεί θα γνωρίσει τον Phillip Morris.Θα τον ερωτευτεί και θα ξεκινήσει μια απίστευτη ιστορία αγάπης.
Θα κάνει τα πάντα για τον έρωτά του, όμως το πάθος του για παρανομίες και για εύκολο χρήμα θα του φέρουν πολλά εμπόδια στη σχέση τους.

Εδώ ,λοιπόν, ο  Jim Carrey παριστάνει έναν πανέξυπνο χαρακτήρα,μια διάνεια.Καταφέρνει να δραπετεύσει από τις φυλακές με τους πιο ευφυέστατους τρόπους,ξεγελώντας τους πάντες.Που τον χάνεις που τον βρίσκεις τη μια θα μπαίνει φυλακή,την άλλη πάλι θα το σκάει.Αλλά πάντα έχει κάποιο στόχο στη ζωή του.
Κάνει τα πάντα για να αποκτήσει αυτό που θέλει.Είναι ένας χαρακτήρας γεμάτος πάθος και ένταση, και προκειμένου να κάνει χαρούμενους τους γύρω του,στερεί ακόμα και την ίδια του την ελευθερία.
Η απάτη γι' αυτόν είναι ένα μέρος της ζωής του.Δεν είναι κακός άνθρωπος, απλώς έχει μάθει να διεκδικεί αυτό που θέλει με αυτόν τον τρόπο.

Τον Phillip Morris υποδύεται ο γλυκύτατος Ewan McGregor.
Είναι ένας χαρακτήρας ρομαντικός που επιζητά σταθερότητα στη ζωή του.Δεν βρέθηκε στη φυλακή επειδή έκανε κάποια παρανομία.Αγαπάει πολύ τον  Steven, και στο πρόσωπό του βρίσκει τον έρωτα της ζωής του.
Δεν πρέπει να χάσεις αυτή την κωμωδία.Είναι βασισμένη σε αληθινά γεγονότα και στην ιστορία του Steven Jay Russell.




Πάρα πολύ απολαυστική ταινία,με άφθονο γέλιο, που αποδεικνύει για άλλη μια φορά πόσο ταλαντούχος είναι ο Jim Carrey όταν παίζει σοβαρά.(Φυσικά και όλοι τον αγαπήσαμε σε ρόλους Bruce Almighty,Liar Liar ,Ace Ventura κλπ) Αλλά όταν παίζει ρόλους που τον περιορίζουν από το γνωστό κλασικό  στιλάκι που έχει και την τάση του για αυτοσχεδιασμό, τότε μπορεί να θριαμβεύσει.Είναι απίστευτος ηθοποιός.






Έχουμε συνηθίσει στις μέρες μας να βλέπουμε τους gay ως αστείους χαρακτήρες,και ως το κερασάκι στην τούρτα για μια συνηθισμένη χολιγουντιανή χαζοκωμωδία.Προκαλούν γέλιο με το παρουσιαστικό τους και τον τρόπο που μιλάνε, αλλά όταν σοβαρέψουν τα πράγματα και βλέπουμε πως είναι στην πραγματικότητα, μερικοί στραβομουτσουνιάζουν και ενοχλούνται.
Η ταινία δεν παρουσιάζει τους ομοφυλόφιλους ως καρικατούρες, αλλά ως νορμάλ ανθρώπους.

Ένα αρνητικό στοιχείο θα πω μόνο, δεν μου αρέσει στην κωμωδία να μπερδεύονται τα είδη.Δεν μαρέσει να γίνεται ένα μιξ.Δηλαδή, σε κάποια στιγμή υπάρχει μια απρόσμενη τροπή σε δράμα, που πιστεύω πως δεν χρειαζόταν.Θα ήταν άψογο αν κρατούσε το κλίμα στο οποίο βρισκόταν ΑΚΟΜΑ και αν τα γεγονότα ήταν δραματικά.

Ηθικό δίδαγμα ------>Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΕΕΕΝ ΑΛΛΆΖΕΙ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου