10 Οκτωβρίου 2011

CA$H

Το αστείο με τον Sean Bean το έχεις ακούσει??
Που λέει ότι ,αφού πάρει το σενάριο στο χέρι του, αμέσως κοιτάει το τέλος για να δει τον τρόπο με τον οποίο θα πεθάνει.ΧΑΧΑΧΑ.....χα??
Ναι.........

Η ταινία θα μπορούσε να λέγεται και, Ο ΣΦΙΧΤΟΚΩΛΗΣ

Μια μέρα σαν όλες τις άλλες και ενώ ο Sam (Chris Hemsworth) βρίσκεται στο αυτοκίνητό του, πέφτει από τον ουρανό μια βαλίτσα με 600.000 δολάρια. ( συνηθισμένα πράγματα δηλαδή.)
Χωρίς δεύτερη σκέψη τα πηγαίνει σπίτι του.Η κοπέλα του ,όμως, η Leslie (Victoria Profeta) έχει ενδοιασμούς.Γιατί να τα κρατήσουν?Δεν είναι δικά τους, και αν μπλέξουν?

Στην τελική φυσικά θα κρατήσουν τα λεφτά.Θα αγοράσουν όλα αυτά τα πράγματα που πάντοτε ονειρευόντουσαν ( Αααααυτοκίνητα, έπλιπλα και πάει λέγοντας).Μέχρι τι στιγμή όμως που θα έρθει ο Pyke (Sean Bean), ο κάτοχος υποτίθεται αυτού του μεγάλου χρηματικού ποσού.(Και λέω υποτίθεται γιατί στην αρχή της ταινίας βλέπουμε ότι τα έχει κλέψει τα λεφτά μαζί με τον αδερφό του)
Ο Pyke, λοιπόν, απαιτεί όλα του τα λεφτά πίσω.Το ζευγάρι όμως έχει ξοδέψει ένα μέρος του ποσού και γι' αυτό ο Pyke τους αναγκάζει να κάνουν οτιδήποτε για να πάρει τα λεφτά του πίσω.

Αυτό εν ολίγοις το θέμα της ταινίας.Προσωπικά πέρασα πολύ καλά.Μια ταινία που εξελίσσεται σε γρήγορους ρυθμούς και σε ρυθμούς που απαιτεί ο μέσος θεατής για να ικανοποιηθεί.Υπάρχει αγονία και ένταση καθώς βλέπεις ότι ο Pyke είναι αδίστακτος στο θέμα των χρημάτων.Τα θέλει όλα ,ακόμα και το τελευταίο cent και σκέφτεσαι ''τι άλλο θα κάνει για να κερδίσει πίσω τα λεφτά του?''.

Από μια απλή,σχετικά φτωχή ζωή,έπειτα σε μια πλουσιοπάροχη γεμάτη ανέσεις ζωή, το ζευγάρι εν τέλη θα βρεθεί να είναι καταδικασμένο να ακολουθεί κατα λέξη όλες τις εντολές του Pyke.
Μην ξεχνάμε ότι υπάρχει και ο φόβος και η απειλή του θανάτου ,εάν δεν συμμορφωθούν σε αυτά που τους υποβάλει και θελήσουν να κάνουν καμία ''αταξία'',με άλλα λόγια ΝΑ ΤΟ ΣΚΆΣΟΥΝ.
''Πήρατε τα λεφτά μου,τώρα δεν το κουνάω από το σπίτι σας αν δεν τα πάρω πίσω''
 Το ξέμπαρκο στοιχείο της ταινίας είναι το γεγονός ότι ο Sean Bean παριστάνει ΚΑΙ τον δίδυμο αδερφό του.Ε δηλαδή ότι ναναι! Είναι κάπως γελοίο , και οι τεχνικές που χρησιμοποιήθηκαν για να τον δείξουν και στους δύο ρόλους στον ίδιο χώρο, μου θύμισε ΠΑΟΛΙΝΑ.


Δεν το συζητώ για τον Sean Bean.Είναι ο απόλυτος evil χαρακτήρας.Άψογος ηθοποιός .Βαράει και δέρνει.Με ένα του βλέμμα και μόνο πονάς.
Επίσης ο τρόπος με τον οποίο κάνει μαθηματικούς υπολογισμούς είναι τόσο γρήγορος που αισθάνομαι πολύ άχρηστη.

Ταινία για σαββατόβραδο, χωρίς δεύτερη σκέψη.Αλλά μην περιμένεις να δεις και την καλύτερη ταινία της ζωής σου!

Πωωω και να μην ξεχάσω την υπέρτατη φράση που ξεστόμισε ο Sean,
-Ποιος είσαι?
-Είμαι ένας από αυτούς τους ανθρώπους που δεν θα γνωρίσεις ποτέ σου όσο είσαι τίμιος πολίτης.
 
Όπως είπε η κυρία που καθόταν δίπλα μου, ''Όποιος θέλει τα πολλά χάνει και τα λίγα''


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου