30 Σεπτεμβρίου 2011

Silent Hill



Μιας που ξεκίνησα να γράφω για αγαπημένες μου ταινίες και μιας που τελευταία βλέπω όλο πατατοταινίες, θα  γράψω σήμερα για το Silent Hill.
Σίγουρα το έχεις ακουστά, σίγουρα έχεις δει το trailer, ή έχεις παίξει ή ακούσει για το παιχνίδι.
Το Silent Hill πιστεύω προσωπικά ότι είναι ένα από τα καλύτερα θρίλερ ever, και θα εξηγήσω το γιατί.

Πρωτοείδα το Silent Hill στο σινεμά όταν έπαιζε το trailer του.Είχα χεστεί κυριολεκτικά πάνω μου.Ήθελα να το δω, αλλά έλεγε ότι είναι άνω των 17 ( από ότι θυμάμαι).
Το είδα μεγάλη πια , και είχα πολλές απαιτήσεις.Ήθελα να φοβηθώ πολύ ήθελα να νιώσω το ίδιο συναίσθημα με αυτό που ένιωσα μικρή.
Δυστυχώς όχι μόνο δεν το ένιωσα, αλλά γελούσα με το πόσο αστεία ήταν τα εφέ.

Μόλις τελείωσε ΌΜΩΣ η ταινία, και μόλις ξάπλωσα στο κρεβάτι μου σκέφτηκα πάλι τις εικόνες που είδα και συνειδητοποίησα ότι ΤΟ SILENT HILL ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΛΎΤΕΡΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΘΡΙΛΕΡ EVER EVER EVER EVER.

Πρώτα από όλα είναι από τις ταινίες που αφήνουν κάτι καινούριο στο είδος τους.
Καινούριο θεωρείται μια πρωτότυπη ιστορία, μια εικόνα, μια μουσική, ένα εφέ, τα πάντα μπορούν να θεωρηθούν καινούρια.Το σίγουρο είναι ότι αυτή η ταινία άφησε το δικό της στίγμα στις ταινίες θρίλερ.(Είναι βασισμένο σε βιντεοπαιχνίδι και κρατάει την αισθητική του )
Όταν δεις μια ταινία θρίλερ θα πεις, Α ΤΟ ΈΚΛΕΨΑΝ ΑΠΟ ΤΟ SILENT HELL Ή Α ΘΥΜΙΖΕΙ SILENT HILL.

Πέρα από αυτό, υπάρχει και άλλο ένα στοιχείο που κάνει αυτήν την ταινία μοναδική.
Αυτό είναι το συναίσθημα που σου αφήνει στο τέλος.Ένα συναίσθημα περίεργο.Σκέφτεσαι , μα..τι?Γιατί? Πως? Και τώρα??

Μόλις αναλογίστηκα όλες τις εικόνες που είδα και μόλις θυμήθηκα τα ''φαντάσματα-τέρατα'', ανατρίχιασα ολόκληρη.Γιατί προηγουμένως είχα πέσει στην ΠΑΓΊΔΑ που κοροϊδεύω.Στο ότι περίμενα να φοβηθώ με τεχνητά μέσα,ενώ φοβάσαι αφού επεξεργαστείς την ταινία.Αφού έχει ωριμάσει καλά στο μυαλό σου.
Ο τρόμος ήταν αυθεντικός , χωρίς φτηνά κόλπα, και χωρίς φρικιαστική ωμότητα.

Τι είναι λοιπόν το Silent Hill ??

Μια ιστορία φόβου και τρόμου.
Αφορά μια μητέρα τη Rose, η οποία προσπαθεί να βρει την χαμένη κόρη της σε μια απαγορευμένη έρημη πόλη ,το Silent Hill .
 Η κόρη της υπνοβατούσε και στον ύπνο της έλεγε αυτό το όνομα.Έτσι η μητέρα αποφάσισε να την πάει σε αυτήν την πόλη για να δει επιτέλους αν υπάρχει κάποιος λόγος που στον ύπνο της η μικρή καλεί συνεχώς αυτό το όνομα. Η πόλη αυτή είναι απαγορευμένη λόγο του ότι παλαιότερα είχε καεί.Και έτσι κάτω από την πόλη η γη καίγεται ακόμα , ενώ όλοι οι κάτοικοι την έχουν εγκαταλείψει.


Η πόλη αυτή χαρακτηρίζεται ως πόλη φάντασμα, ενώ απαγορεύεται ο οποιοσδήποτε να εισχωρήσει σε αυτήν.
Λίγο πριν φτάσει στην πόλη, η μητέρα χτύπησε κάπου με το αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα να λιποθυμήσει.Όταν ξύπνησε η κόρη της είχε εξαφανιστεί.Έτσι ξεκινάει η περιπέτειά της,προσπαθώντας απελπισμένα να την βρει .
 Καθώς περιπλανιέται η μητέρα στους άδειους δρόμους του Silent Hill με την ομίχλη και τις στάχτες να πέφτουν από τον ουρανό, έρχεται αντιμέτωπη με φαντάσματα-καμένα τέρατα.Τα οποία για ένα περίεργο λόγο εμφανίζονται μόνο όταν χτυπούν οι σειρήνες.
Δεν λέω παρακάτω, δεν υπάρχει λόγος , δες το!

Τα περισσότερα τέρατα παίχτηκαν από επαγγελματίες χορευτές, λόγο του ότι χρειαζόταν ευλυγισία.
Το Silent Hill ,λοιπόν, είναι ένας εφιάλτης.Πιστεύω πως αυτή η λέξη χαρακτηρίζει περισσότερο όλη την ταινία.

Έχει κάποια στοιχεία θρησκευτικά,καλού και κακού, ενώ πολλά είναι τα μηνύματα που περνάει.Μουσική δε?Υπέροχη ανυπέρβλητη! Απόλαυσε,http://www.youtube.com/watch?v=x3ndB4l7oNg

Απίστευτη η απεικόνιση της κόλασης και οι εναλλαγές των 2 κόσμων.
Η σειρήνα της ταινίας είναι το πιο ανατριχιαστικό στοιχείο της ταινίας.

Mια χαρά καταλαβαίνεις την ταινία ακόμα και αν δεν έχεις παίξει το παιχνίδι.Όλοι όσοι έχουν παίξει το παιχνίδι παραδέχονται ότι εκτός του ότι είναι μια πολύ καλή μεταφορά, μπορεί να την καταλάβει και ο οποιοσδήποτε.
Και όχι, όσοι θέλουν να τρομάξουν ας δουν κάτι άλλο, αλλά όσοι θέλουν να δουν μια αξέχαστη ταινία τότε να την δουν!!

Τέλος να σημειώσω ότι τα τέρατα-φαντάσματα είναι κορυφαία.!Τα αγαπώ ΟΛΑ ΤΟΥΣ.Τέλεια σου λέω!
ΕΠΙΣΗΣ με αφορμή την Jodelle Ferland που παίζει,δηλώνω ότι μαζί με τις Chloe Grace Moretz και Isabelle Fuhrman είναι οι ''μικρές'' αδυναμίες μου ΚΑΙ είναι τα νεξτ μπιγκ σταρς.Θα το δεις.




KOΥΚΛΕ ΜΟΥ!
ΠΡΟΣΟΧΗ ΧΑΡΝΤΚΟΡ ΣΚΗΝΗ  (ΟΥΥ)
Γιατί θέλω πάντα να ξεράσω με αυτήν τη σκηνη??? ΕΛΑ ΝΤΕ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου