11 Σεπτεμβρίου 2011

Paul


Είσαι geek???
Γουστάρεις έξυπνες και αστείες ατάκες??Γελάς με καταστάσεις χωρίς απαραίτητα να σημαίνει ότι πρέπει να πάρει τούμπα ο άλλος?
Ε τότε δες το Paul!

Πρόκειται για μια κωμωδία που αφορά δυο Geeks ,τον Graeme και τον Clive,( το δίδυμο Simon Pegg και Nick Frost οι οποίοι έχουν ψύχωση με τους εξωγήινους και με τα κόμικ.
Αποφασίζουν να πάνε ένα ταξιδάκι με το νοικιασμένο RV τους, προκειμένου να παραβρεθούν σε ένα must γι' αυτούς γεγονός,το comic festival.
Το ταξίδι θα συνεχιστεί καθώς θα επισκεφτούν και τα πιο γνωστά σημεία της νοτιοδυτικής Αμερικής όπου έχουν εμφανιστεί UFO.

Όλα αυτά μέχρι να συναντήσουν τον Paul.Έναν πολύ cool εξωγήινο, ο οποίος χρειάζεται τη βοήθειά τους να ξεφύγει από κάποιους ανθρώπους  που τον χρειάζονται για να μάθουν περισσότερο για τις δυνάμεις του κλπ κλπ.
(Ο Paul ήταν χρόνια στη γη και δούλευε μαζί τους, απλώς τώρα αποφάσισε να το σκάσει γιατί οι απαιτήσεις τους έγιναν μεγαλύτερες ,με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η ζωή του )

Μην βιαστείς να βγάλεις συμπεράσματα, διότι έχουμε να κάνουμε με τον εξωγήινο του ΣΗΜΕΡΑ.Εννοώ ότι έχουμε να κάνουμε με έναν χαρακτήρα πιο κοντά στα δικά μας πλαίσια.Στην ουσία, μόνο η εξωτερική του εμφάνιση τον διαφοροποιεί από εμάς.
Στην ταινία δεν θα δεις τίποτα παράλογο, ίσα ίσα θα πεισθείς ότι ΌΝΤΩΣ υπάρχουν εξωγήινοι.

Δεν το συζητώ για της ατάκες της ταινίας.Άπαιχτες.
Ειδικά οι μεταφρασμένοι υπότιτλοι στα ελληνικά ,κάνουν την ταινία να έρχεται περισσότερο στο ''δικό'' μας χιούμορ.


Ο Paul (φωνή Seth Rogen) είναι τόσο cool που τον θέλω εδώ και τώρα για φίλο μου.Ένας καπνιστής εξωγήινος με πολύ χιούμορ που τον αντιμετωπίζεις σαν έναν ξεχωριστό χαρακτήρα της ταινίας, και όχι σαν ένα απλό animation.





Στο ταξίδι αυτό θα τους ακολουθήσει και η Ruth (Kristen Wiig), μια μονόφθαλμη εκ γενετής κοπέλα φανατικά θρησκόληπτη.
Μόλις ο Paul της πει δυο τρία πραγματάκια , θα της αλλάξει οριστικά όλη την κοσμοθεωρία στην οποία πίστευε.

Η Ruth ελίσσεται σε έναν επίσης άπαιχτο χαρακτήρα.Πάντα ήταν μια καθωσπρέπει κοπέλα λόγο της θρησκείας της.Τώρα όμως θα νιώσει ελεύθερη και θα αποφασίσει να ξεκινήσει τη ''νέα'' της ζωή αλλάζοντας πρώτα το λεξιλόγιό της.Ποτέ στη ζωή της δεν είχε βρίσει και τώρα του δίνει και καταλαβαίνει.

Σε ότι και να λέει χρησιμοποιεί και μια βρισιά και είναι ξεκαρδιστική σε συνδυασμό με την προηγούμενη κάποτε συμπεριφορά της. 

Πραγματικά είναι μια κωμωδία που αξίζει, παρόλο που το σενάριο και γενικά το όλο θέμα του είναι κάπως χιλιοπαιγμένο, οι κακοί κυνηγούν τον καλό σε ένα road movie.
Αυτή είναι μια ξεχωριστή κωμωδία σε σχέση με  άλλες παρόμοιες της.
Πως να το πω ρε παιδί μου?Έχει να προσθέσει κάτι καινούριο!

Κάθε χαρακτήρας αυτής της ταινίας είναι μοναδικός.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου