8 Αυγούστου 2011

Percy Jackson & the Olympians: The Lightning Thief

Sean Bean,Pierce Brosnan,Steve Coogan ,Uma Thurman,Catherine Keener

ωω ναι...πολύ καλό καστ αλλά και τι με αυτό??

Το πιο δυνατό και ισχυρό όπλο του Δία έχει κλαπεί.Ο Δίας κατηγορεί τον γιο του Ποσειδώνα ως ένοχο και του δίνει 14 μέρες να το γυρίσει πίσω, ειδάλλως θα ξεκινήσει πόλεμος ανάμεσα στους θεούς.
Μόλις ο  νεαρός Percy ανακαλύπτει πως είναι ο γιος του Ποσειδώνα ξεκινάει η περιπέτεια ,όπου θα προσπαθήσει να σώσει τη μητέρα του από τον Άδη και να επιστρέψει το όπλο.

Παραδόξως είχε πολύ ενδιαφέρον, ίσως γιατί ήθελα να δω πως παρουσιάζουν τους θεούς και τα μυθικά πλάσματα.

Ωστόσο τη μια η ταινία ήταν απίστευτα γελοία, την άλλη έπιανα τον εαυτό μου να γελάω(με την καλή έννοια, σε κάποια αστεία σκηνή ας πούμε), την άλλη λέω ''έλα νταξει το κλείνω'', την άλλη έπιανα τον εαυτό μου να είχα κολλήσει για να δω τι θα γίνει στη συνέχεια.
Μπερδεμένα συναισθήματα.

Μόλις ξεκίνησε η ταινία έσκασα στα γέλια.Ήταν τόσο μα τόσο γελοία.

Ο Δίας βρισκόταν στο πιο ψηλό κτίριο και συνάντησε τον Ποσειδώνα.Είχαν να βρεθούν τόσα χρόνια και είπαν να συναντηθούν στο Empire State Building, να έχουν και θέα.

ΔΙΑΣ:  Soo.....κάποιος έκλεψε το πιου πιου μου...
ΠΟΣΕΙΔΏΝΑΣ : Λες ότι το έκανε ο γιοοος μουυ???
ΔΙΑΣ : ΝΑΙ! Έχει 14 μέρες μέχρι να το επιστρέψει.

Ο σκηνοθέτης, καθώς και οι σεναριογράφοι, δεν διάβασαν το βιβλίο. (Ναι έχουμε να κάνουμε με μυθιστόρημα). Ποιός ο λόγος να μην το κάνει αυτό? Μήπως για να δείξει ότι μπορεί να βγάλει κάποιο αριστούργημα χωρίς τα ερεθίσματα και την καθοδήγηση του βιβλίου? 'Η μήπως ήθελε να δοκιμάσει τον εαυτό του ?.Βασικά ίσως βαριόταν κιόλας.Έχουν πιάσει και οι ζέστες.

Anyways, ο λόγος που βλέπουμε τους θεούς στη Νέα Υόρκη δεν εξηγείτε στην ταινία.Στο βιβλίο όμως εξηγείται πολλαπλές φορές.Με άλλα λόγια, εξηγεί πως ο Όλυμπος μετακινείται  στο μέρος όπου υπάρχει η περισσότερη δύναμη και πολιτισμός.Από την Αθήνα στην Ρώμη, από τη Ρώμη στην Κωνσταντινούπολη μετά Παρίσι, Λονδίνο και τώρα Αμερική. ( Ουδέν σχόλιο, ας το καταπιώ γιατί είναι μυθιστόρημα)

Βασικά πήγαν να παντρέψουν την ελληνική μυθολογία με το σήμερα.Οπότε λογικό να υπάρχουν πολλά γελοία στοιχεία. Για να πας στον Όλυμπο έπαιρνες ένα ασανσέρ στο  Empire State Building και ο Άδης ήταν στο HOLLYWOOD.

Όμως εντάξει, δεν είναι πια και κανένα ντοκιμαντέρ , μια απλή συνηθισμένη συμπαθητική ταινία του Χόλιγουντ με ένα ωραίο θέμα, καλά εφέ και μουσικούλα από lady gaga, φτερωτά παπούτσια all star και η Μέδουσα με το i-pod.

 Πιο πολύ θα την ευχαριστηθούν οι νεαρές ηλικίες παρά οι μεγάλοι που θα γκρινιάζουν για τη διαστρέβλωση της ελληνικής μυθολογίας.

Και πάλι άρααξε μην γκρινιάζεις, καλά θα περάσεις......

Αγαπημένη σκηνή από την ταινία....



5 σχόλια:

  1. χαχα :P συμφωνώ! Τα γράφεις πολύ καλά!
    βασικά , να υπερασπιστώ και το φύλο μου , οι περισσότερες έφηβες είδαν την ταινία για τον πρωταγωνιστή , αλλά τέλος πάντων...
    Αυτό που έχουν κάνει είναι να πάρουν ένα όχι και τόσο φοβερό σενάριο και ελπίζοντας ότι θα το σώσουν έβαλαν από δω κι από κει πέντε-έξι πασίγνωστους ηθοποιούς. (εγώ αυτόν που έπαιξε τον Δία λυπάμαι... πρώτα ο άρχοντας των δαχτυλιδιών και μετά αυτό...)
    Τα γνωστά... οι ήρωες αποφεύγουν κάθε κίνδυνο , βρίσκουν την αστραπή και όλα καλά κι ωραία. Συνηθισμένα πράγματα...
    Εγώ ποτέ δεν κατάλαβα γιατί η Περσεφόνη εμφανίζεται Αφροαμερικανή , αφού ήταν Ελληνίδα! Κι επίσης πώς γίνεται ο Πέρσι να καταλαβαίνει τα αρχαία ελληνικά από φυσικού του , ενώ εμείς κοτζάμ Έλληνες και μας φαίνονται κινέζικα...
    Φλέγοντα ζητήματα... :P
    Χαιρετώ!! (ωραίο μπλογκ!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ισχύει αυτό που λές για το cast.Εφόσον ο Chris Columbus είναι ο σκηνοθέτης των 3 ταινιών Harry Potter δεν νομίζω να ήταν και δύσκολο οι ηθοποιοί να του πούν το ''όχι''.Εξάλου πολλοί περίμεναν τη συγκεκριμένη ταινία να είναι το επόμενο Harry Potter.Περίμεναν δηλαδή κάτι αντίστοιχο.
    Ναι η Περσεφόνη ήταν όντως ένα από τα κουφά στοιχεία,αλλά τι να κάνεις.Μια άποψη είναι και αυτή.
    Σευχαριστώ για το σχολιό σου.Χαίρομαι να ακούω τη γνωμη σου!!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Νομίζω ότι αυτοί που πίστευαν ότι το Percy Jackson θα είναι το νέο Harry potter σίγουρα απογοητεύτηκαν :/
    anyway ετοιμάσου , θα ζήσουμε κι άλλες φοβερές στιγμές , το 2012! http://www.imdb.com/title/tt1854564/
    παρακαλώ ;) σίγουρα θα τα ξαναπούμε! :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αμάν..! Έρχεται και No2?! Μας απειλουν! :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ναι :P όσους δεν τελείωσαν στην πρώτη ταινία να τους αποτελειώσουν τώρα :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή