13 Αυγούστου 2011

The Duchess



Έχουμε να κάνουμε με το βίο της Georgiana Spencer, της  Δούκισσας του Devonshire,η οποία κατάφερε να μείνει στην ιστορία κυρίως για την προσωπική της ζωή και την πολιτική της δράση.
Η Georgiana  έγινε η δούκισσα του Devonshire αφότου παντρεύτηκε τον Δούκα το 1774.Αγαπήθηκε πολύ από τον κόσμο, η ίδια όμως περνούσε μια μακρά απογοήτευση καθώς ο γάμος της ,της προκαλούσε δυστυχία και μόνο δυστυχία.Γεννούσε σαν κουνέλα προκειμένου να βγει επιτέλους αγόρι και να ευχαριστηθεί ο Δούκας.Ήταν το καθήκον της.
Ο Δούκας από την άλλη την απατούσε με στα μάτια της χωρίς αυτή να μπορεί να κάνει κάτι.Ενώ προδόθηκε από άτομα που εμπιστεύθηκε.

Εάν έχεις δει άλλα παρόμοια έργα όπως, (marie antoinette,the other boleyn girl,The Young Victoria,Elizabeth κλπ) ίσως να μην σου προσφέρει τίποτα η συγκεκριμένη ταινία.Καθώς είναι τα ίδια και τα ίδια.

Η διαφορά όμως της συγκεκριμένης ταινίας με τις άλλες παρόμοιες της είναι το γεγονός  ότι χρησιμοποιήθηκε σαν μάρκετινγκ η σύγκριση ανάμεσα στην Δούκισσα Georgiana Spencer  και στην πριγκίπισσα Diana.Και οι δυο γυναίκες αγαπήθηκαν από τον κόσμο,παντρεύτηκαν σε νεαρή ηλικία, οι σύζυγοί τους δεν τις αγαπούσαν, ενώ τις αντικατέστησαν με ερωμένες.Γενικά θα δεις αρκετές ομοιότητες ανάμεσα στις δύο γυναίκες.

Φθηνό χαζο μάρκετινγκ για το ευσυγκίνητο κοινό.

Ας πάμε στην γλυκύτατη (αχώνευτη) Keira Knightley.Έπαιζε πραγματικά πολύ καλά ( 2 μιση ώρες είχε την ίδια φάτσα), ενώ σε έπειθε για το ρόλο που κλήθηκε να παίξει.( άσε μας)

Εντάξει τέρμα με τις παρενθέσεις.Η αλήθεια είναι ότι την Keira Knightley δεν την χωνεύω καθόλου.

Λοιπόν, σε όποια ταινία και να παίξει, δεν προθυμοποιείται να τσαλακώσει τον εαυτό της.Προσπαθεί να φαίνεται όμορφη σε ότι και να κάνει.Ακόμα και όταν κλαίει.Αυτό κάνει.Συνεχώς προσπαθεί να φαίνεται ωραία, παίρνοντας την ίδια έκφραση φουσκώνοντας τα  χείλη της.Θα μπω στον κόπο να σου δείξω να καταλάβεις.

Προετοιμάσου να βλέπεις αυτή τη φάτσα  επι 2 ώρες.( Εγώ προειδοποίησα)

Ο Lord Voldemort,Ralph Fiennes , έπαιζε τον δούκα, λες και είχε δυσκοιλιότητα.Ω ναι.
Όμως έτσι ήταν ο ρόλος του.Είχε αυστηρό βλέμμα, δεν τον ένοιαζε τίποτα,και δεν ήξερε πως να εκφράσει τα συναισθήματά του.
Πολύ καλός ηθοποιός,όμως αυτός ο ρόλος τον περιορίζει λίγο.Παρόλα αυτά και μόνο ένα βλέμμα του σου είναι αρκετό για να πεις πόσο καλός είναι.

Σε γενικές γραμμές όμως υπάρχει αρκετή αληθοφάνεια στην ταινία που σε κάνει να γευθείς το πνεύμα της εποχής εκείνης.Τα σκηνικά και τα κουστούμια φυσικά πολύ καλά και προσεγμένα (εφόσον εξετάζεται και μια περίοδος όπου η Georgiana επηρέασε αρκετά την μόδα της εποχής).

(Για μένα,ωστόσο, δείγμα καταπληκτικών κοστουμιών βρίσκεται στην ταινία Elizabeth: The Golden Age με τη θεά Cate Blanchett)

Ωστόσο το σενάριο είναι αρκετά προβλέψιμο,έχουμε κλασσικά εκείνη την εποχή με τις αρχές και τα όρια της.Δεν σου προσφέρει τίποτα καινούριο, χιλιοπαιγμένες κλισέ σκηνές, χιλιοακουσμένοι διάλογοι κλπ κλπ.

Παρόλα αυτά,για κάποιον που του αρέσουν τα δράματα εποχής, η συγκεκριμένη ταινία θα τον καλύψει τουλάχιστον ,καθώς είναι αρκετά καλογυρισμένη και έχει ότι χρειάζεται για μια μια ταινία τέτοιου είδους.

3 σχόλια:

  1. θα πρέπει να συμφωνήσω για την Κίρα Νάιτλι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. hahaha ε μα!Μετά με λένε κακιά! Χαίρομαι που συμφωνείς!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ε μα τώρα... Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω αν αυτή η έκφραση είναι του φυσικού της ή το κάνει για να "δείχνει όμορφη"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή