17 Ιουνίου 2011

The Man Who Collected Food (What do you collect?)

Μιας που το The Man Who Collected Food θα βγεί σε DVD σε 25 μέρες από τώρα, αποφάσισα να γράψω 2-3 πράγματα γι' αυτήν την ταινία ,γιατί είναι μια ταινία που αξίζει. 

Προφανώς ο τίτλος δεν σου λέει τίποτα. Και λογικό γιατί δεν είναι μεγάλη παραγωγή και είναι από νέο σκηνοθέτη. Την είδα για πρώτη φορά στο SCREAMIN' ATHENS HORROR FILM FESTIVAL.

Έχουμε και λέμε, ο Miguel Appet έχει εμμονή με το να συλλέγει φαγητό. Κάθε είδους φαγητό. Σε κονσέρβα, σε κουτί, γυάλινα βάζα κλπ. Και όσο πιο παλιό είναι το φαγητό τόσο πιο συλλεκτικό.Διατηρεί τα τρόφιμα σε άριστη κατάσταση. Το θέμα όμως είναι ,ότι κανένα από αυτά τα φαγητά δεν διανοείται να καταναλώσει. Και γιαυτό...καταλήγει στον κανιβαλισμό!

Είναι μια περίεργη αλλά και πολύ διασκεδαστική ταινία. Ο χαρακτήρας είναι ψυχωτικός, αλλά παράλληλα πολύ διαφορετικός από αυτούς που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε.Είναι ,δηλαδή, σημπαθητικός ( αλλά θες και να του χώσεις και μια μπουνία γιατί απλώς έχει μούρη για μπάτσες).

Για έναν περίεργο λόγο ενώ είναι ο πρωταγωνιστής πάλι θέλεις το καλό να θριαμβεύσει!!  Ενώ γελάς μαζί του έχεις συγχρόνως το άγχος να ξεφύγουν ταααα ''θύματά του''.



Είναι ένας χαρακτήρας περίεργος , αστείος, γελοίος, πανέξυπνος αλλά και εντελώς άρρωστος και ψυχωτικός. Μιλάει στον εαυτό του ( ειδικά στην κοιλιά του) και του αρέσει να ''παίζει με το φαγητό του''. Νιώθει εκστασιασμένος όταν βγαίνει ένα καινούριο τρόφιμο και νιώθει θυμό όταν το σούπερ μάρκετ της γειτονιάς του δεν το έχει προμηθευτεί !!!





Η μουσική  έκανε την ταινία πιο αστεία και σαρκαστική. Ενώ ,δηλαδή,έδειχνε τον  Miguel να τρώει και να σκοτώνει τα θύματά του, το θέαμα ήταν τόσο αστείο που το απολάμβανες. Και σκεφτόσουν, '' Ωχ? Εγώ είμαι ο άρρωστος και γελάω?? ''
  
Ωστόσο αν και ξεκαρδιστική , έχει τα αηδιαστικά σημεία της σαν σωστή horror ταινία.

Ωραίοι και οι υπόλοιποι χαρακτήρες στην ταινία. Η μητέρα του Miguel που του έχει αδυναμία ,καθώς και οι 3 γείτονές του. Ο κυνηγός και το παιδί παιδί του, και ο τρελός Kelvin που νομίζει πως έχει σκοτώσει έναν εξωγήινο.

Είναι μια ταινία που πιστεύω πως αξίζει να δει κανείς. Στο φεστιβάλ πάντως χειροκροτήθηκε και όλοι γελούσαν!







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου