5 Απριλίου 2011

Buried

Ο Paul Conroy ξυπνάει δεμένος μέσα σε ένα φέρετρο. Μέσα στην απελπισία του και με τη βοήθεια ενός κινητού τηλεφώνου, αναπτήρα , σουγιά,και φακό προσπαθεί να μάθει τι συμβαίνει και πως βρέθηκε σε αυτήν την κατάσταση.Ο Paul θάφτηκε από εγκληματίες τρομοκράτες που ζητούν 1.000.000 δολάρια από την πρεσβεία του.Εάν δεν πάρουν τα λεφτά σε λίγο χρονικό διάστημα θα τον αφήσουν να πεθάνει. Μέσα ,λοιπόν, σε μια άκρως κλειστοφοβική κατάσταση ο Paul καλείται να κρατήσει την ψυχραιμία του και να συνεννοηθεί με τους ανθρώπους οι οποίοι προσπαθούν να τον βοηθήσουν.

Η ταινία σε κρατάει σε αγονία μέχρι και το τελευταίο λεπτό.Δεν τραβάς τα μάτια σου από την οθόνη ούτε μια στιγμή.

Χώρος, ένα φέρετρο. 
Φωτισμός, ένας φακός, ένας αναπτήρας και η οθόνη του κινητού. 
Ηθοποιοί ,ο Ryan Reynolds , και φωνές από το τηλέφωνο διαφόρων ηθοποιών. 

Ο Ryan Reynolds με την απίστευτη ερμηνεία του σε καθηλώνει και σε αφήνει με κομμένη την ανάσα. Ο χαρακτήρας του είναι όπως πρέπει να είναι. Γεμάτος πανικό, θυμό, συγκίνηση, κρίση άγχους, σωματικό πόνο. Πολλές φορές χάνει την ψυχραιμία του, όμως μόνο όταν συνέρχεται πάλι μπορεί να δράσει με βάση τη λογική.

Όταν πια χάνει το κουράγιο του βλέπει με άλλο μάτι την όλη κατάσταση.Συγκλονιστική η εναλλαγή συναισθημάτων. Βλέπει την άμμο να πέφτει πάνω του όμορφα, τη χαϊδεύει απαλά και χαμογελάει.

Είναι ένα έργο τέλειο.
Δεν μπορείς να αφαιρέσεις τίποτα, ούτε και να προσθέσεις. Είναι όπως πρέπει να είναι. Ανθρώπινες καταστάσεις.Ακόμα και το τέλος ήταν έτσι όπως έπρεπε να είναι.

Ένα εξαιρετικά πρωτότυπο σενάριο, μπαίνεις και εσύ μέσα στο φέρετρο.  Πολύ καλή επιλογή να μην δείξουν κάποιον άλλον εξωτερικό χώρο. Έτσι καλούνταν οι θεατές να τον συμπληρώσουν με τη φαντασία τους.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου