8 Μαρτίου 2011

Legion



Η αρχή του έργου μέχρι περίπου τη μέση βλεπόταν ευχάριστα. Μετά όμως έβλεπες το έργο απλώς γιατί πρέπει να μάθεις το τέλος. Είχε πολύ αγονία στην αρχή ,πράγμα που σε έκανε να είσαι κολλημένος στην οθόνη.  

Δεν είναι ότι το έργο έγινε τρις άθλιο στη συνέχεια, απλώς ακολούθησε το συνηθισμένο δρόμο.  Δηλαδή τα ίδια χνάρια με άλλες παρόμοιες ταινίες, όπου οι καλοί μένουν παγιδευμένοι σε κάποιο μέρος και έρχονται οι κακοί-ζόμπι-εξωγήινοι-καλικάντζαροι κλπ να τους σκοτώσουν, και οι καλοί με τα πιου πιου τους εξολοθρεύουν. Ενώ φυσικά υπάρχουν και τα θύματα για να κάνουν το έργο πιο μελοδραματικό ,τραγικό και ενδιαφέρον.

Στην ουσία δηλαδή το έργο είχε την ίδια εξέλιξη με άλλα παρόμοια του. Απλώς οι κακοί αλλάζουν. Στην περίπτωσή του οι κακοί ήταν οι άγγελοι που μπήκαν σε σώματα ανθρώπων και τους δαιμόνισαν και κυνηγούσαν μια έγκυο γυναίκα από τους πρωταγωνιστές, προκειμένου να σκοτώσουν το αγέννητο μωρό της.(το μωρό ήταν η ελπίδα για να σωθεί η ανθρωπότητα)Ο θεός έστειλε αγγέλους γιατί δεν θέλει πια τους ανθρώπους , έχασε την πίστη του σαυτούς.

Το τέλος από την άλλη ήταν κάπως γρήγορο και σε άφηνε με απορίες. 

SPOILER ,
Δηλαδή , γιατί συγχώρησε ο θεός τον Μιχαήλ? Το μόνο που  είπε  ο Μιχαήλ στο Γαβριήλ είναι , έκανα ότι χρειαζόταν ο θεός και όχι ότι μου ζήτησε. Και τι? Άλλαξε δηλαδή ο θεός άποψη και δεν θα φέρει την αποκάλυψη?  Πέθαναν τόσοι άνθρωποι άδικα επειδή ο θεός ζήτησε να γίνει η αποκάλυψη ,ενώ ήταν κάτι το οποίο ΔΕΝ ήθελε καταβάθος ΚΑΙ ο καλός ο άγγελος του έδειξε τι πραγματικά θέλει ο θεός ΚΑΙ ότι υπάρχει ακόμα ελπίδα για τη σωτηρία του κόσμου?Δεν καταλαβαίνεις που θέλει να επικεντρώσει ο σκηνοθέτης. Στην ιστορία και γιατί γίνονται όλα αυτά ή στο παρόν και πως να αντιμετωπίσουν τους δαιμονισμένους?Κάπoυ χάνει και καταφέρνει να βγάλει κάτι εντελώς μέτριο.


Σαν σενάριο, εύκολα μπορούσε να βγει γελοίο.Ο σκηνοθέτης , όμως, κατάφερε τουλάχιστον να μην πετύχει τη γελοιότητα , γενικότερα στο σύνολο της ταινίας.


Ήταν, αρκετά ενδιαφέρον,αλλά προχειροδουλειά. Το εξέτασε εντελώς  επιφανειακά.Εξάλλου ταινία τρόμου ήθελε να γυρίσει, αυτό έκανε. Λέει  στο περίπου τι γίνεται και ποια είναι η ιστορία και πάρε κόσμε λίγο αιματάκι και πιου πιου. (λίγο αίμα έως καθόλου)

Όσον αφορά τους πρωταγωνιστές , δεν έχουμε τίποτα το ιδιαίτερο.Μόνο η Kate Walsh σου τραβάει την προσοχή.Επίσης ,φοβερή η δαιμονισμένη γριά, γέλασα με την ψυχή μου!!!!!


Χαλαρή ταινία τρόμου , με σχεδόν καθόλου αίμα και  χωρίς σκηνές ανυπόφορες. Μια χαρά περνάει η ώρα.
Ας μην ξεχνάμε όμως ότι ο Scott Stewart είναι visual effects developer, και έχει σκηνοθετήσει μόνο μια ταινία εκτός το legion. Πράγμα που σημαίνει ότι ξεκινάει πολύ καλά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου